top of page

anneliesgeraets

transformative coach & mediator

Het geheim van verandering is om niet al je energie te richten op het bestrijden van het oude, maar op het opbouwen van het nieuwe.

SOCRATES

Een nieuw begin is vaak vermomd als een pijnlijk einde.

LAO TZU

UIT ELKAAR

Naast een overlijden, is een scheiding één van de meest traumatische ervaringen die een mens kan meemaken. Ze gaat immers gepaard met grote verliezen : dromen gaan in rook op, je verliest je partner, zijn/haar vrienden en familieleden, mogelijks moet je van levensstijl veranderen omdat je minder middelen hebt, ouder zijn wordt plots ingewikkelder, enz. Ook voor kinderen is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis die een onuitwisbare stempel drukt op hun leven.

 

In tegenstelling echter tot wie een overlijden meemaakt, geniet iemand die in een scheiding verwikkeld is niet noodzakelijk dezelfde sociale ondersteuning. Toch is het belangrijk dat ieder de ruimte krijgt om dit trauma op eigen tempo en met de best mogelijke steun te verwerken.

 

Ik wil graag zo'n steun zijn en heb me daarom gespecialiseerd in scheidingsbegeleiding voor kinderen en volwassenen. Met mijn boekje 'Eén hart, twee huizen' heb ik een leidraad gecreëerd als steun voor ouders die uit elkaar gaan en ik nodig je van harte uit om er gebruik van te maken.

Daarnaast kan je ook persoonlijk bij mij terecht met al je vragen en onzekerheden en dat zowel vóór, tijdens als na de scheiding. Ook gezins- of partnerbijeenkomsten in mijn praktijk behoren tot de mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een scheidingsmelding op neutraal terrein en met professionele ondersteuning plaatsvinden.

van mij, voor jou:

een video en al mijn publicaties, gratis te downloaden

Hierboven vind je het filmpje 'van ex-partners naar co-ouders, estafettelopen voor gevorderden'.

De vele reacties en feedback hebben mij geholpen om enkele verbeteringen aan te brengen in de video: het eindresultaat is iets korter dan de oorspronkelijke versie, genderneutraal en de tips zijn extra in de verf gezet. Eén reactie in het bijzonder heeft mij erg beziggehouden, namelijk die van een verstoten ouder die zich afvroeg welk verschil zo'n filmpje zou kunnen maken... Dat is een terechte vraag.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het er op z'n minst toe kan bijdragen dat scheidende en gescheiden ouders en alle professionals die met hen in contact komen beter begrijpen hoe belangrijk het is voor een kind om een betekenisvolle relatie te (mogen) hebben met z'n beide ouders. Dat die wetenschap vanzelfsprekend wordt en alle neuzen in dezelfde richting staan. Dat ouders die het moeilijk hebben om ex-partnerschap los te koppelen van co-ouderschap, of voor wie het niet vanzelfsprekend is om het stokje door te geven of aan te nemen, de nodige steun en begrip vinden en dat we met z'n allen kunnen voorkomen dat kinderen uit noodzaak, maar tegen hun natuur, ervoor kiezen om een ouder te verstoten om hun leven draaglijker te maken...

Voel je vrij om te delen met mensen van wie je denkt dat ze er iets aan zouden kunnen hebben. Ik besef dat het wat tijd vraagt om het filmpje te bekijken, maar misschien is het geluk van een kind (en z'n ouders) dat wel waard?

 

Hieronder kan je al mijn publicaties terugvinden die te maken hebben met scheiding.

 

Mijn belangrijkste werk is het boek 'Eén hart, twee huizen'. Van bij het begin heb ik ervoor gekozen om dit boek gratis ter beschikking te stellen van iedereen, zodat zoveel mogelijk ouders en kinderen er gebruik van kunnen maken. Dat maakt dat je het boek niet terugvindt in de boekhandel maar wel online kan lezen via de gratis diensten van Issuu. De reclame moet je er wel bijnemen ;-) Aanvankelijk was het mogelijk om het boek bij mij te bestellen maar dat is praktisch niet meer haalbaar. Voor wie toch nog graag een papieren versie heeft, is er de download versie die je zelf kan afdrukken. Je kan de volledige inhoud van het boek ook terugvinden (én downloaden) in de andere publicaties.

 

In de reeks onderzocht kom je te weten wat we kunnen leren uit wetenschappelijk onderzoek in verband met de verschillende aspecten van een scheiding. In de reeks sche-identikits maak je kennis met de wereld van je kind en leer je hoe hij/zij op zijn/haar leeftijd een scheiding kan beleven. Je krijgt tips op maat om deze ingrijpende gebeurtenis voor je kind gemakkelijker te maken. In de reeks tips bij scheiding, tenslotte, vind je tips voor ouders om het welzijn van hun kinderen te bevorderen tijdens en na een scheiding.

 

Ik zou je graag willen aanmoedigen om de informatie uit het boek en uit de fiches zoveel mogelijk te lezen, downloaden, afdrukken, delen, enz., zodat zoveel mogelijk ouders en kinderen er wel bij varen!

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR!

Heb je nood aan een luisterend oor, steun of advies, neem dan vandaag nog contact op om een afspraak te maken.

PUBLICATIES

Je kunt niet teruggaan en het begin veranderen, maar je kunt beginnen waar je bent en het einde veranderen.

C.S. LEWIS

bottom of page